Eyfel Kulesi

Paris’in en önemli simgesi olan Eyfel Kulesi (Fransızca’da La Tour Eiffel) dünyanın en meşhur yapılarından birisidir. Paris denilince akla ilk gelen yapı, her yıl milyonlarca turistin ziyaret odağı oluyor. “Demir yığını” olarak görülen ve Parislilerin “Demir Bayan” olarak adlandırdıkları bu yapıyı siz de merak ediyorsanız Paris ziyaret programınıza ekleyebilirsiniz.

Yazımıza Eyfel Kulesi’nin tarihçesiyle başlayıp, sırasıyla pratik bilgiler, Eyfel Kulesi’nin bölümleri, ulaşım gibi konuları inceledikten sonra Eyfel Kulesi bileti, Eyfel Kulesi giriş ücreti, Eyfel online bilet gibi konularda size önerilerde bulunacağız. Dilerseniz aşağıdaki içerik tablomuzdan doğrudan online bilet ve giriş değerlendirmelerinin yer aldığı bölüme geçebilirsiniz.

Eyfel Kulesi Tarihçesi

Gustave Eiffel tarafından tasarlanarak 28 Ocak 1887’de yapımına başlanan Eyfel Kulesi’nin iki yıl iki ay 5 gün sonra 31 Mart 1889 tarihinde yapımı tamamlanmıştır. Yapının mimarı Stephen Sauvestre’dir. Fransız Devriminin 100. Yıl kutlamaları nedeniyle düzenlenen dünya fuarı için tasarlanmıştır.

Eyfel Kulesi'nin İnşaası esnasında çekilen bir fotoğrafın renklendirilmiş hali.

Eyfel Kulesi’nin İnşaası esnasında çekilen bir fotoğrafın renklendirilmiş hali.

Kule ilk olarak Barselona’da düzenlenecek olan 1888 Dünya Fuarı için planlanmıştır. Bu fikrin reddedilmesi üzerine Paris fuarının giriş kapısı olarak tasarlanmıştır. İlk etapta kulenin 20 yıl boyunca sergilenmesi planlanıyordu. Kulenin inşası bittikten ve açıldıktan sonra yerel halk ve sanatçıların yoğun eleştirisine uğramıştır. “Demir yığını” olarak kabul edilen kulenin, şehrin görüntüsünü kirlettiği fikri yayılır.

Eyfel Kulesi'nin İnşaası

Eyfel Kulesi’nin İnşaası

Yoğun eleştiri ve şikâyet sonucunda şehir meclisi kulenin yıkılması kararını verir. Fakat kulenin radyo sinyal verici olarak kullanılabileceği fikri öne sürülünce yıkım kararından vazgeçilmiştir. Bu bağlamda Eyfel Kulesi televizyon yayıncılığının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Radyo dalgalarını uzun mesafelere yayabilmesi avantajıyla l. Dünya Savaşı’nda sinyal kesici ve bozucu olarak da kullanılmıştır.

Eyfel Kulesi, günümüzde ziyaretçi akınına uğrasa da, en tepedeki 27 metrelik vericisiyle hala bir verici istasyonu olarak kullanılmaktadır.

Eyfel Kulesi Bölümleri ve Katları

Dört ayak üzerinde yükselen Eyfel kulesi ziyarete açık 3 kattan oluşuyor. Kuzey, Batı ve Doğu bölümlerini kullanarak asansörle katlara çıkabilirsiniz. İlk iki kata hem merdivenle hem de asansörle çıkabiliyorsunuz. “The Top” olarak adlandırılan üçüncü kata sadece asansörle çıkabiliyorsunuz. İkinci kata kadar merdivenle veya asansörle çıktıktan sonra üçüncü kata çıkmak için diğer asansörü kullanıyorsunuz.

Her katta panoramik haritalar bulunuyor. Bu haritaları kullanarak konumunuzu belirleyebilirsiniz. Dünya şehirleri ve ülkelerinin Eyfel kulesi olan uzaklığı hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Şehirlerin sembolik anıtları haritalar üzerinde gösteriliyor. Her anıtın coğrafi konumu ve yüksekliği belirtilmiş ve Eyfel Kulesiyle karşılaştırılmıştır.

Giriş Kat

Dört metal ayağın arasında oluşan boşluk çok iyi değerlendirilmiş. Hidrolik asansörleri çalıştıran bölümü gezebilirsiniz. Bu bölüm sadece rehber eşliğinde gezildiği için tek başınıza gezemiyorsunuz.

Giriş katta; Heykeltraş Antoine Boirdelle’in yaptığı Gustave Eiffel’in heykeli, iki hediyelik eşya mağazası, bilet gişeleri ve bir postane bulunuyor. Ayrıca çocuklar için düzenlenen macera oyunları da bulunuyor.

Birinci Kat

Birinci platform olarak adlandırılan bu bölüm yerden 57 metre yüksekliktedir. Yürüyerek çıkmak istiyorsanız 360 basamağı göze almalısınız. Güney veya Doğu girişlerini kullanarak bu kata çıkabilirsiniz. Doğu girişi daha sakin olduğu için bu yolu tercih edebilirsiniz. Kata çıktığınızda ilk olarak zeminin saydam olması dikkatinizi çekiyor. Saydam zemin sayesinde havada duruyormuş hissi yaşıyorsunuz. Yükseklik korkunuz varsa bu kat sizin için idealdir.

Eyfel Kulesi'nin birinci katı

Eyfel Kulesi’nin birinci katı

Eyfel Kulesi'nin birinci katından bitmek bilmeyen bilet gişesi kuyruğu.

Eyfel Kulesi’nin birinci katından bitmek bilmeyen bilet gişesi kuyruğu.

Seine nehri, Champ-de-Mars, Quai Branly ve Trocadéro manzarası seyredebilirsiniz. Bu katta Gustave Eiffel ve 1889’deki sergiden görüntülerin izlenebileceği bir kısa film gösteriliyor. Sergi bölümünde de Eyfel kulesi tarihinin anlatıldığı bir sergi bulunuyor. Yemek molası vermek isterseniz “La bulle Parisienne” ve de “58 Tour Eiffel” lokantaları bulunuyor. Atıştırmalık ve içecek alabileceğiniz bir büfe, hediyelik eşya alabileceğiniz bir mağaza bulunuyor.

Eyfel Kulesi Birinci Kat

Eyfel Kulesi Birinci Kat

Eyfel Kulesi Birinci Kat - Place to Kiss

Eyfel Kulesi Birinci Kat – Place to Kiss

Sadece dinlenmek isterseniz “Ferré Pavillion” adlı bahçe havası oluşturulmuş dinlenme alanını kullanabilirsiniz. Aralık – Ocak döneminde ziyaret etmek isterseniz bu katta bir buz pisti kuruluyor. 6-10 yaşları arasında çocuk/çocuklarınızla geldiyseniz çocuklar için düzenlenen oyunlara katılımlarını sağlayabilirsiniz. Bu katta yer alan postaneden sevdiklerinize üzerine “Eiffel” damgası vurulacak mektuplar gönderebilirsiniz. Güzel bir hediye olacaktır.

İkinci Kat

Bu platform yerden 125 metre yüksekliktedir. Girişten bu kata 674 basamak çıkarak ulaşabilirsiniz ki bu da 35-40 dakika basamak çıkacağınız anlamına gelmektedir. Birinci kattan ikinci kata merdivenlerle çıkmak isterseniz, aradaki fark 359 basamaktır.

Eyfel Kulesi'nin İkinci Katı

Eyfel Kulesi’nin İkinci Katı

Bu kat Muhteşem bir Paris manzarası sunuyor. Louvre Müzesi, Grand Palais, Montmartre Tepesi, Seine Nehri ve Notre Dame’ı en güzel açıdan seyredebilirsiniz. Bu katta Jules Verne isimli bir lokanta, bir büfe ve iki hediyelik eşya mağazası ile birlikte Makaron, çikolata ve limonata tadımı yapabileceğiniz “Macaroon Bar” bulunuyor.

Eyfel Kulesi'nin ikinci katına çıkan merdivenler - Eyfel Kulesi Bilet Türleri ve Rehberi

Eyfel Kulesi’nin ikinci katına çıkan merdivenler – Eyfel Kulesi Bilet Türleri ve Rehberi

Champ de Mars'ın Eyfel Kulesi ikinci katından görünümü

Champ de Mars’ın Eyfel Kulesi ikinci katından görünümü

Jules Verne lokantası gurme ödülü almış bir işletmedir. Muhteşem Paris manzarası yerken, yemeklerin ve içeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak burada önceden rezervasyonsuz yer bulmanın zor olduğunu belirtmekte fayda var. Jules Verne restoranının rezervasyon sitesi için tıklayınız.

Üçüncü Kat: The Top

Bu kata çıkmak istiyorsanız ikinci katta bulunan bir diğer asansöre binmeniz gerekiyor. Diğer bölümlere göre daha dar olmasına rağmen 800 kişilik kapasitesi bulunuyor. Diğer bölümler üstü açık alanken, üçüncü katta bir açık bir de kapalı alan bulunuyor.

Champ de Mars alanının Eyfel Kulesi'nin 3'üncü katından yani tepesinden görünümü.

Champ de Mars alanının Eyfel Kulesi’nin 3’üncü katından yani tepesinden görünümü. 2. Katı anlatırken bu alanın ikinci kattan çekilen görseline yer verdik, karşılaştırabilirsiniz.

Champ de Mars alanının Eyfel Kulesi Zirvesi'nden görünümü.

Champ de Mars alanının Eyfel Kulesi Zirvesi’nden görünümü.

Üçüncü katta dünyanın önemli şehirlerinin Eyfel Kulesi’ne uzaklığının yazılı olduğu büyük bir tabela sizi karşılayacak. Bu katta Gustave Eiffel’in özel dairesi bulunuyor. Daireyi ziyaret ettiğinizde Gustave Eiffel’in, Eiffel’in kızı Claire’in ve Thomas Edison’un balmumundan yapılmış heykellerini görebilirsiniz. Ayrıca odada, Edison’un Eiffel’e hediye ettiği gramofon da sergileniyor.

Eyfel Kulesi'nin tepesine çıkan asansörler

Eyfel Kulesi’nin tepesine çıkan asansörler

Eyfel Kulesi'nden muhteşem Paris Manzarası

Eyfel Kulesi’nden muhteşem Paris Manzarası

Trocadero Meydanı ve La Defense'nin Eyfel 3'üncü katından görünümü.

Trocadero Meydanı ve La Defense’nin Eyfel 3’üncü katından görünümü.

Bu katta kulenin tepesine ait bir model bulunuyor. 1889 tasarımının 1:50 ölçeğinde orijinal modelini inceleyebilirsiniz. Ayrıca En tepede “Champagne Bar” yer alıyor. Eyfel’in tepesinde şampanya tadımı yapmak isteyenler buraya uğrayabilirler.

Üçüncü kattan ulaşabileceğiniz muhteşem Paris manzarasına bu siteden (tıklayınız) ulaşabilirsiniz.

Eyfel Kulesi Hakkında İlginç Bilgiler

  • Eyfel Kulesi 1664 basamaklıdır. Kulenin yüksekliği 324,8 metredir. Bu da 81 katlı bir apartman boyuna denk geliyor. Her yıl şenlik havasında kuleyi tırmanma ve koşarak çıkma etkinlikleri düzenleniyor.
  • 18.038 parça işlenmiş demir, 2,5 milyondan fazla perçinle birleştirilerek kule oluşturulmuştur. Kulenin ağırlığı 10.500 tondur. Bu ağırlığın 7.300 tonu demir, 2.300 tonu perçin, 60 tonu boyadır.
  • New York’taki Chrysler Building inşa edilene kadar dönemin en yüksek yapısıydı.
  • Kulenin inşasında toplam 3.000 işçi çalışmış, 50 mühendis görev almıştır. Günlük ortalama çalışan işçi sayısı 200’dür. Kulenin inşası sırasında hiçbir ölüm vakası yaşanmamıştır.
  • Kulenin yapımında 8 milyon frank harcanmış. Fakat açıldığı ilk 5 ayda 1.900.000 kişi ziyaret ederek, masrafın ¾’ü çıkarılmış.
  • Kule her yedi yılda bir 60 ton boya ile boyanıyor.
  • Kulenin aydınlatılmasında 20.000 ampul kullanılıyor.
  • 57, 125 ve 276 metre yüksekliklerde 3 açık platform bulunuyor. Bu katlardan şehir manzarasını izleyebilirsiniz.
  • Yapının metal olmasından dolayı Kış aylarında 3 cm. kısalıyor. Yaz aylarında 18 santimetreye kadar genleşebiliyor.
  • Kule, l. Dünya Savaşı’nda sinyal kesici olarak kullanılmıştır. Böylece Almanya’ya karşı Fransız ordusunun zafer kazanmasını sağlamıştır.
  • Ünlü dolandırıcı Victor Lusting, kendisini devlet görevlisi olarak tanıtıp kuleyi iki farklı hurdacıya satmıştır. Eyfel Kulesi’ni hurda olarak satabilmesinde o dönemde kulenin oldukça bakımsız olması (yıl 1925) ve de kulenin yıkılacağı söylentilerinin dolaşması elbette etkilidir.
  • Erika La Tour Eiffel adında bir kadın 2007 yılında Eyfel Kulesi ile evlenmiştir.
  • Günümüze kadar kulede yaklaşık 400 kişi intihar ederek hayatına son vermiştir. Özellikle son yıllarda artırılan güvenlik önlemleri neticesinde Eyfel Kulesi’nden atlayarak intihar etmenin neredeyse imkansız olduğu söylenebilir.
  • Kış aylarında kulenin 1. katında 190 metrekarelik bir buz pateni pisti kuruluyor. Genellikle aralık ayı ortasından şubatın 17-18’ine kadar sabah 10:30 – akşam 10:30 saatleri arasında açık olan bu buz pateni pistini tarihleriniz uyuyorsa deneyebilirsiniz.
  • Kafes sistemli inşa edildiği için yoğun rüzgârlara karşı aşırı dirençlidir. Kuvvetli kasırgalarda kulenin salınımı 22 santimetredir.
  • Terzi olan Franz Reichelt tasarladığı paraşütle 1912 yılında kulenin ilk katından atlar, fakat denemesi ölümle sonuçlanır. Atlama videosuna (buraya) tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Otopsiye göre yere çarpmadan kalp krizinden öldüğü söylenmektedir.
  • Statista verilerine göre kuleyi her yıl ortalama 7 milyon kişi ziyaret ediyor.
  • Türk sanatçılar çağdaşları gibi kuleye yakıştırmalar bulmaktan geri kalmamışlar. Nazım Hikmet Ran, Eyfel’i çelik bir zürafaya, Cemal Süreya korseli A’ya benzetmiş. Bedri Rahmi Eyüboğlu ise şiirlerinde bu yapıyı Galata Kulesi ile evlendirmek istemiştir.
  • Her yıl kulenin gelirinin 10%’u Eiffel ailesine gitmektedir.
  • 2003 yılında kulenin 3’üncü katında yani zirve bölümünde kısa devre kaynaklığı olduğu düşünülen bir yangın çıkmış, ancak kimsenin burnu kanamadan 1 saat içinde yangın söndürülmüştür.

Eyfel Kulesi Ulaşım Bilgileri

Paris’in merkezi bir konumunda bulunan Eyfel kulesi ulaşım açısından birçok alternatiflere sahiptir. Bütün toplu taşıma, özel araçlar veya yürüyerek gidebilirsiniz.

Metro ile gitmek isterseniz; 9 numaralı hattı kullanarak Trocadéro, 8 numaralı hattı kullanarak Ecole Militaire, 6 numaralı hattı kullanarak Bir-Hakeim istasyonlarında iniyorsunuz. RER (tramvay) ile gelmek isterseniz C hattını kullanıp, Eyfel kulesi istasyonunda ineceksiniz.

Otobüsle gelmek isterseniz; 69 veya 86 numaralı otobüslere binip, Champ de Mars durağında ineceksiniz. 82 numarayla Montessuy, 30 numarayla Tur Eyfel veya 72 numarayla gelmek isterseniz Pont d’lena duraklarında inmeniz gerekiyor.

Eyfel Kulesi Ziyaret Saatleri

Eyfel Kulesi yılın tüm dönemleri açıktır. Kış ve Yaz mevsimi olarak iki dönem uygulanıyor. 1 Temmuz – 1 Eylül yaz döneminde sabah 09.00 ile 00.45; 1 Eylül – 1 Temmuz kış dönemindeyse 09.30 ile 23.45 saatleri arasında ziyarete açıktır. Kış döneminde merdivenler akşam 18.30’da kapatılıyor. Asansörlere son biniş 22.30 olarak düzenlenmiş.

Yaz döneminde, hafta sonlarında ve özellikle tatil dönemlerinde aşırı ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Aşırı yoğunluktan etkilenmek istemiyorsanız Ekim-Kasım veya Mart-Nisan aylarını tercih edebilirsiniz. Tatil döneminde ziyaret etmek istiyorsanız Salı-Çarşamba günlerini ve ilk saatleri tercih edebilirsiniz.

Girişte bilet kontrolleri yapıldığı için bu izdihama yol açabiliyor. Bu nedenle biletinizi internetten almanız yararınızadır. Böylece e-bilet sayesinde kuyruğun daha az olduğu “yeşil bayraklı yol”u kullanıyorsunuz. Yanlışlıkla “sarı bayraklı yol”a girmeyin. Bu yol, biletlerini gişelerden alan kişilerin kuyruğudur. Ziyarete gelirken sizin ve çocuklarınızın kimliğini getirmeyi unutmayınız. Bilet saatinizden 15 dakika önce de Doğu girişinde olursanız hızlı şekilde giriş yapabilirsiniz.

Güneş battıktan sonra kule ışıkları yakılarak bir görsel şölen sunuluyor. Parlak ışıklar içinde muhteşem bir görüntü sunan kuleyi seyretmek ve hoş bir akşam geçirmek isterseniz Kulenin alt tarafındaki Champ de Mars veya Seine nehrinin karşı kıyısındaki Jardins de Trocadero’yu seçebilirsiniz. Champ de Mars halka açık çok büyük bir yeşil alandır. Burada içeceğinizi yudumlarken kulenin ihtişamını seyredebilirsiniz.

Eyfel Kulesi Bileti ve Giriş Ücreti

Bu başlık altında Eyfel Kulesi’nin resmi sitesinden ve diğer online bilet ve tur sitelerinden sizler için bilet ve tur çeşitlerini derledik. Bilet ve tur sitelerini & özelliklerini anlatmadan önce sizlere 2 önemli uyarımız olacak. Birincisi biletinizi ziyaretinizden önce ayırt ettirin, eğer Eyfel Kulesi’ne doğrudan rezervasyonsuz giderseniz 2 saati aşan bir süre bilet kuyruğunda bekleyebilirsiniz. (güvenlik kontrolü ve kule içinde asansörlerin kalabalığı da hesaba katıldığında 3-3,5 saatiniz kuyrukta geçebilir.) İkincisi ise zirveye çıktığınızda güzel bir Paris manzarası için mümkün mertebe güneşli & güzel bir gün seçmeye özen gösterin. Sisli havalarda hiçbir şey göremeden inebilirsiniz.

Eyfel Kulesi Giriş Bileti Kuyruğu

Eyfel Kulesi Giriş Bileti Kuyruğu

1-) Eyfel Kulesi’nin Zirvesine Çıkış Bileti (Tıklayınız-Resmi Site) ya da (Tıklayınız-Getyourguide) ya da (Tıklayınız-Tiqets): Eyfel Kulesi’nin zirvesine (yani üçüncü katına) bilet kuyruğunda sıra beklemeden çıkmak için bu bileti almanız gerekmektedir.

Eyfel Kulesi’nin tepesine çıkma izni veren giriş biletinin fiyatları 26.80 Euro ile 79.90 Euro arasında seçeneklerine göre değişkenlik göstermektedir. En ucuz bilet fiyatı resmi sitesinde yer almaktadır ancak özellikle sezonda çok önceden almazsanız bilet bulamamanız olasıdır. Belirli bir kapasitesi olan ve giriş biletleri resmi site / gişeler ile tur ve bilet firmaları arasında dağıtılan Eyfel Kulesi için bu üç siteden de güvenle bilet alabilirsiniz. Gerek GetyourG. Sitesinde gerekse Tiqets sitesinde bilet sayfasında belirtilen ve kulenin yanında yer alan  buluşma yerinden kule girişine kadar size eşlik edilmektedir. Güvenlik için ve yoğunluğa göre asansörlerde sıra beklemeniz olasıdır.

Eyfel Kulesi’nin resmi sitesindeki ve Getyour Guide’daki biletlerde rehber olmaksızın bireysel çıkışı kapsamaktayken Tiqets sitesindeki bilet rehber eşliğinde zirveye çıkmanızı sağlamaktadır.

Eyfel Kulesi Bilet Sırası ve bilet alanların girdiği asansör sırası.

Eyfel Kulesi Bilet Sırası ve bilet alanların girdiği asansör sırası.

2-) Eyfel Kulesi’nin İkinci Katına Çıkış Bileti (Tıklayınız-Resmi Site) ya da (Tıklayınız-Getyourguide) ya da (Tıklayınız-Tiqets): Bu Eyfel Kulesi bileti, size kulenin ikinci katına bilet kuyruğunda beklemeden hızlı erişimenizi sağlamaktadır.  Bilet özellikleri ve açıklamaları zirveye erişim dışında yukarıda belirttiğimiz bilet ile aynıdır.

Gerek GetyourG.’da gerekse Tiqets’da  bilet sayfasında belirtilen ve kulenin yanında yer alan  buluşma yerinden kule girişine kadar size eşlik edilmektedir. Resmi sitedeki biletten ve Getyourguide’dan farklı olarak Tiqets sitesindeki seçenekte sesli rehber bulunmaktadır ve bilet fiyatı biraz daha yüksektir.

3-) Eyfel Kulesi’nde Geçerli bir pass-kart var mıdır?: Hayır. Louvre Müzesi ve de Orsay Müzesi yazımızda sizlere önerdiğimiz Paris Müze Kart (Tıklayınız) neredeyse tüm müzelerde ve bir çok yerde geçmesine karşın Eyfel’de geçmemektedir.

4-) Kombo Bilet: Eyfel Kulesi Ziyareti + Sen Nehri’nde Tekne Gezintisi (Tıklayınız): Bu kombo bilet paketi ile Eyfel Kulesi’nin ikinci katına (seçildiyse zirveye) ve de Sen Nehri’nde Tekne turuna katılabiliyorsunuz. 2023 yılı ağustos ayı itibariyle hakkında 6200’den fazla olumlu yorum olan ve de fiyatı 78 Euro olan bu seçeneği bütçeniz ve zamanınız çerçevesinde dilerseniz değerlendirebilirsiniz.

Ziyaret Tavsiyelerimiz

  • Eyfel Kulesi’ne cam şişe ve bardak, katlanamayan bebek arabası, bavul-valiz, büyük boy paket, aşırı miktarda yiyecek sokmak yasaktır ve ayrıca Eyfel Kulesi’nde bagajınızı – valizinizi bırakacağınız bir bölüm de bulunmamaktadır.
  • Kuleyi kalabalıksız gezmek için en ideal zaman sabah ilk açıldığı saatler ya da kapanışa yakın saatlerdir. Özellikle Japon turistlerin yoğun bir kalabalığı mevcut.
  • Eyfel Kulesi’ni ziyaret ettiğinizde hediyelik eşyalarınızı Afrika kökenli (genellikle zenciler olarak biliniyor) seyyar satıcılardan ya da büfelerden alabilirsiniz. Zaten siz onlara gitmeseniz de onlar sizi bulacaktır 🙂 Hediyelik eşyalarda yerine göre büfeler daha ucuz olurken bazen de seyyar satıcılar daha ucuz oluyor. Önce bir büfeye uğrayıp fiyatlara bakmayı sonra da seyyar satıcılara bakmayı düşünebilirsiniz. Seyyar satıcılardan bir şeyler almadan mutlaka pazarlık yapınız. Bu öyle bir pazarlıktır ki 5 euro’luk bir şeyi 1 euro’ya alabiliyorsunuz 🙂 Eyfel Kulesi’nin içinde de hediyelik eşya alanları mevcut ancak fiyatı dışarıya nazaran pahalı.
  • Eyfel Kulesi’nin dışarıdan fotoğrafını çekmek için en iyi alan Trocadéro Meydanı’dır. Bu meydanda yer alan metrodan çıkarsanız hem çok güzel fotoğraflar çekerek Eyfel’e yaklaşırsınız hem de rahat bir şekilde kuleye ulaşabilirsiniz. Ayrıca akşam & gece vakti bu bölgeden Eyfel seyri çok güzel olmaktadır. Akşam saatlerinde saat başı 5-10 dakika süren ışık oyunları sergileniyor.
  • Kış mevsiminde ziyaret ediyorsanız kule oldukça soğuk olabiliyor, oldukça kalın giyinin. Özellikle 2. Kattan 3. Kata çıkarken geçen bekleme süresinde beklediğiniz alanda üşüyebilirsiniz.
  • Dünyanın en çok turist çeken şehri Paris’in bu sembol yerinde cüzdanınıza ve çantanıza dikkat edin. Hırsızlık ve kapkaç olayları sıklıkla yaşanmaktadır. Sadece Eyfel Kulesi’nde değil Paris’in kalabalık metrolarında da bu can sıkıcı durumla karşılaşmanız olası. Dikkatli olun. Yılbaşı akşamı kalabalık nedeniyle bu tehlikenin en yoğun olduğu gündür.
  • Hem çıkarken hem de inerken asansöre binmenizi öneriyoruz, inerken inişin kolay olacağını düşünüp asansör beklememezlik etmeyin, merdiven sayısı yıldıracak derecede fazla.
  • Güneş batarken çıkarsanız ikinci katta Paris’in gündüz halini, son katta da gece halini seyretme keyfini yaşayabilirsiniz.
  • Eyfel Kulesi’nin tüm katlarında tuvaletler ve bebek bezi değiştirme odaları mevcuttur.
  • Eyfel’den Louvre Müzesi’ne; ya da Louvre’dan Eyfel’e yürüyerek ulaşmak 45 dakika  zamanınızı alacaktır. Sen nehri üzerinden bot ile ulaşımı, taksi ile ulaşımı (8-11 Euro arası maliyeti olacaktır) değerlendirebilirsiniz.

Bu yazımızda Eyfel Kulesi ile ilgili yapının tarihçesi, bölümleri gibi konulara değindikten sonra Eyfel Kulesi bileti, Eyfel giriş ücreti, Eyfel Kulesi online bilet gibi konularda sizlere önerilerde bulunduk. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler. Paris’ten fotoğraflarınızı bekliyoruz.

Videolar
Yorumlar
5 yıldız
100%
4 yıldız
0%
3 yıldız
0%
2 yıldız
0%
1 yıldız
0%
1 - 15 kayıttan 15 yorum gösteriliyor.
Yakındaki Yerler
Crazy Horse Paris Gece Kulübü Şovu
Giriş:
€115.00
Paris 1 km
Dünyaca ünlü performans sanatçılarından Dita Von Teese, Chantal Thomass ve Christian Louboutin, gece kulübü ş […]
Rodin Müzesi
Giriş:
€14.00
Paris 1.6 km
Her yıl yedi yüz binden fazla ziyaretçi tarafından ziyaret edilen Rodin Müzesi, Paris Gezi programına eklenec […]
Paris Zafer Takı
Giriş:
€13.00
Paris 1.76 km
Paris’in ünlü Champ Elysse Caddesi’nde veya De Gaulle Meydan’nda gezdiğinizde karşınıza eşsiz mimariye sahip […]
Jacquemart-Andre Müzesi
Giriş:
€17.00
Paris 2.23 km
Jacquemart-Andre Müzesi bir müzeden çok şatafatlı bir aile evi gibidir. Bunun en büyük nedeni Édouard André v […]
Orsay Müzesi
Giriş:
€16.00
Paris 2.35 km
Paris’e yolunuz düşerse veya Paris gezisi planlıyorsanız, programınıza Orsay Müzesi’ni ekleyebilirsiniz. Yapı […]
Louis Vuitton Vakfı
Giriş:
€22.00
Paris 3.03 km
Harika aydınlatması, muhteşem havası ve inanılmaz tasarımı ile en merak uyandırıcı sergileri VIP biletinizle […]
Louvre Müzesi
Giriş:
€20.00
Paris 3.17 km
Fransa’nın başkenti Paris’te, Louvre Sarayında konumlanan Louvre Müzesi (Musée du Louvre), dünyanın en büyük […]